Salgs & Leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser

  1. Indledning

Nedenstående betingelser gælder for alle leverancer og ordrer, såfremt der ikke foreligger anden skriftlig aftale, og regnes for accepteret ved accepten af TP Technology ApS tilbud, ordrebekræftelse eller faktura.

Specielle betingelser fra købers side, specificeret i købers ordre, er ikke bindende for TP Technology ApS, med mindre skriftlig accept foreligger.

  1. Tilbud

De opgivne priser er excl. moms og eventuelle andre afgifter. TP Technology ApS kan frit tilbagekalde tilbud, indtil købers accept er kommet frem til TP Technology ApS. Tilbud bortfalder, såfremt accept ikke er kommet frem til TP Technology ApS senest 30 dage fra tilbudsdato, med mindre andet er angivet i tilbuddet. TP Technology ApS forbeholder sig ret til uden varsel at ændre prislister og katalogmateriale. Opgivne mål og tekniske specifikationer i katalogmateriale er af vejledende karakter, og TP Technology ApS påtager sig intet ansvar for fejl i ovennævnte materiale.

  1. Ordre

Enhver ordre er noteret under forbehold af strejke, lock-out, krig og krigsførelse samt anden force majeure.

Køb er endelig når TP Technology ApS har bekræftet ordren derved, at ordrebekræftelse er fremkommet til køber. TP Technology ApS forbeholder sig ret til at ændre en i ordrebekræftelse angiven pris, såfremt der indtræffer ændringer i valutakurser, toldsatser, afgifter og transportomkostninger. Dette gælder også ved løbende leverancer med hensyn til den del af leverancen, som på tidspunktet for en eventuel regulering endnu ikke er leveret. TP Technology ApS er ikke forpligtet til at levere yderligere, såfremt køberen har misligholdt sine betalingsforpligtelser for tidligere delleverancer. TP Technology ApS forbeholder sig ret til at kræve bankgaranti el. lign. for ordre omfattende produkter, der må anses for at være så køberspecificerede, at alternativ anvendelse er usandsynlig. Annullering accepteres kun efter aftale og mod betaling af påløbne omkostninger og dækningsbidrag

  1. Levering/forsendelse

Leveringen sker ab TP Technology ApS adresse i Lind, såfremt der ikke foreligger anden skriftlig aftale. Forsendelsen sker på købers regning og risiko.

Dersom TP Technology ApS ikke har modtaget nogen skriftlig instruks for forsendelse, vælges transportmiddel af TP Technology ApS.

  1. Leveringstid

TP Technology ApS er uden ansvar for forsinkelser eller forhindringer, som skyldes force majeure eller andre forhold, der unddrager sig selskabets indflydelse eller kontrol, herunder manglende oplysninger fra købers side. De i tilbud og ordrebekræftelse opgivne leveringstider overholdes så vidt muligt. TP Technology ApS påtager sig intet ansvar for følgerne af en evt. forsinkelse, og en sådan giver ikke køber ret til at hæve købet. Hvis levering finder sted inden 8 uger efter den fastsatte leveringstid. TP Technology ApS er heller ikke ansvarlig for følgerne af en forsinkelse, selvom denne skyldes grov eller simpel uagtsomhed, og selvom forsinkelsen strækker sig ud over den fastsatte leveringstid med tillæg af ovennævnte antal uger.

  1. Emballage

Emballage der ikke er beregnet særskilt godskrives ikke. Særskilt beregnet emballage godskrives – ved franko returnering i ubeskadiget stand inden 60 dage fra leveringen – til den fakturerede værdi, med mindre andet er anført på fakturaen. Eksportemballage tages ikke retur, uanset om denne er beregnet særskilt eller ej.

  1. Betaling

Gældende betalingsbetingelser fremgår af tilbud, ordrebekræftelse og faktura. Ved betaling efter den oplyste betalingstermin tillægges rentegebyr på 2% pr. påbegyndt måned. Køber er ikke berettiget til at tilbageholde betalinger på grund af eventuelle modkrav, som selskabet ikke har anerkendt.

Såfremt køber ikke overholder fastlagte betalingsterminer, er TP Technology ApS ikke forpligtet til yderligere levering.

Dersom varer, der ifølge aftale eller kontrakt skal leveres til bestemt tid, ikke rettidigt aftages, er købesummen forfalden til betaling, når leverancen meldes færdig til levering. Varer, som ikke rettidigt aftages og betales af køber, kan TP Technology ApS efter valg lade bortsælge for købers regning efter advis til køber, eller oplægge varerne for købers regning, således at køber skal betale de med oplagringen forbundne omkostninger samt rentegebyr som forannævnt, indtil betaling. Ved oplagring henligger varerne for købers risiko.

  1. Ejendomsforbehold

Det leverede forbliver TP Technology ApS’ ejendom indtil betaling er lagt fuldt ud.

  1. Returvarer

Returnering af varer kan kun ske efter forudgående skriftlig aftale. Godtgørelse sker til fakturapris, hvis TP Technology ApS enten ved fejlekspedition eller på grund af fabrikationsfejl er skyld i, at en returnering er nødvendig. I andre tilfælde må returnering ske franco, og modtages varerne i hel og ubeskadiget tilstand, krediteres fakturabeløbet     -10%. Såfremt returnerede varer ikke er fejlfri, debiteres køber for reparationen.

  1. Reklamationer

Eventuelle reklamationer over manco eller andre straks synlige mangler må ske inden 8 dage efter modtagelsen.

For rekvirerede servicebesøg, der ikke er motiveret af mangler ved det leverede, er TP Technology ApS berettiget til godtgørelse.

  1. Reklamation

Varer der er behæftet med konstruktions-, fabrikations- eller materialefejl, repareres hurtigst muligt inden for normal arbejdstid, eller ombyttes uden beregning inden for 12 måneder, når de sendes franko til TP Technology ApS.

Reklamationsfrist regnes fra det tidspunkt, hvor varerne er taget i brug, dog ikke senere end 2 måneder efter leveringen. De med reparationen eller ombytningen forbundne transport- og forsikringsomkostninger, herunder eventuelle rejseomkostninger, opholdsudgifter etc., såvel som eventuelle omkostninger i forbindelse med demontering og montering afholdes af køber. Reparation eller ombytning kan ikke føre til nogen form for erstatningspligt for tab som følge af forsinkelse.

  1. Software

Software udarbejdet af TP Technology APS må ikke anvendes til færdigvare produktion indtil betaling er lagt fuldt ud..

  1. Ansvar

TP Technology ApS påtager sig intet ansvar for driftstab, mistet fortjeneste eller andre indirekte tab, der måtte være følger af leverede produkters svigten, uanset årsagen, herunder at der måtte være konstruktions-, fabrikations- eller materialefejl. Eventuelt videregående ansvar som følge af ukorrekt eller ulovlig anvendelse af leverede komponenter er TP Technology ApS uvedkommende.

  1. Ansvar for materiellets skadeforvoldelse (produktansvar)

TP Technology ApS er kun ansvarlig for personskade, hvis det bevises, at skaden skyldes fejl eller forsømmelse begået af TP Technology ApS eller andre, som TP Technology ApS har ansvaret for. TP Technology ApS er ikke ansvarlig for skade på fast ejendom eller løsøre, som indtræder, medens materiellet er i køberens besiddelse. TP Technology ApS er heller ikke ansvarlig for skade på produkter, der er fremstillet af køberen, eller på produkter, hvori disse indgår. I øvrigt er TP Technology ApS ansvarlig for skade på fast ejendom og løsøre på samme betingelser som for personskade.                                          TP Technology ApS er ikke ansvarlig for driftstab, tabt arbejdsfortjeneste eller andet indirekte tab. I den udstrækning, TP Technology ApS måtte blive pålagt produktansvar over for tredjemand, er køberen forpligtet til at holde TP Technology ApS skadesløs i samme omfang, som TP Technology ApS ansvar er begrænset efter de 3 foregående stykker. Disse begrænsninger i TP Technology ApS ansvar gælder ikke, hvis han har gjort sig skyldig i grov uagtsomhed. Hvis tredjemand fremsætter krav mod en af parterne om erstatningsansvar i henhold til dette punkt, skal denne part straks underrette den anden herom.                                                                                                                                   TP Technology ApS og køberen er gensidigt forpligtet til at lade sig sagsøge ved den domstol eller voldgiftsret, som behandler erstatningskrav, der er rejst mod en af dem på grundlag af en skade, som påstås forårsaget af materiellet. TP Technology ApS er aldrig ansvarlig for skader, der opstår i forbindelse med levering af immaterielle ydelser, såsom service, tjenesteydelser, arbejdsydelser eller lignende.                                                         

  1. Tvister

Køber er pligtig til efter TP Technology ApS valg at lade sig sagsøge ved retten i Herning vedrørende ethvert mellemværende opstået i anledning af leverance fra TP Technology ApS.                                                                                                                                 Enhver tvist afgøres efter dansk ret.